Annons

Annons

Läckra oxrullader

Dela
(0)

 

Med lövbiff går det snabbt att få maten på bordet och det gäller även för oxrullader. Men allra godast blir de faktiskt om de tillagas en dag i förväg och får ligga i skyn över natten.

 

4 port
ca 600 g lövbiff
2 krm svartpeppar
tandpetare
smör till stekning
2–3 dl oxbuljong av 1 tärning

Annons

 

Fyllning
1 stor gul lök
100 g rimmat fläsk i skivor

 

Sås
3 dl steksky
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar

Gilla Hemmets på Facebook

 

Servering
kokt potatis
haricots verts
inlagd gurka
lingonsylt

 

Gör så här
1. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i smör i en stekpanna. Späd med lite vatten efter hand under stekningen. Skär bort svålen på fläsket och strimla det. Bryn fläsket för sig. Blanda det sedan med löken. Det ska vara ca 2/3 lök och 1/3 fläsk.
2. Lägg ut lövbiffarna och peppra. Lägg fyllningen på biffarnas kortsida och rulla ihop så att rulladerna blir korta och tjocka. Fäst med tandpetare.
3. Bryn rulladerna runtom i smör i en stekpanna. Lägg över efter hand i en gryta och ta bort tandpetarna. Häll på buljongen och efterstek på låg värme under lock 45–50 min.
4. Sila och mät upp 3 dl sky, tillsätt vatten om det behövs. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner den i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Lägg i rulladerna.

 

Tips!

Tandpetare behövs inte om man börjar med att bryna den sida av rulladen där köttet slutar efter sammanrullningen.

 

I Hemmets Veckotidning nr 15 frestar vi med flera härliga rätter där lövbiff spelar huvudrollen och gör både snabb entré och succé på matbordet.

 

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…