Annons

Annons

Läckra chokladkolakakor

Mjuksega chokladkakor med spännande smakbrytning av salta pistaschnötter.

Dela
(31)

Smakrika chokladkolakakor

ca 40 st
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
3 msk kakao
2 dl strösocker
200 g smör
2 msk sirap
1 msk vatten
1 1/2 dl skalade pistaschnötter (saltade)

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao och socker väl. Lägg de torra ingredienserna samt tärnat smör, sirap och vatten i matberedaren. Kör tills degen precis gått ihop. Ta upp degen på bakbordet.

Annons

2. Hacka hälften av nötterna, blanda för hand ner resten av nötterna (hela) i degen.

3. Forma degen till två 15 cm långa rullar med diam 5 cm. Rulla dem i de hackade nötterna. Svep in rullarna i plast och lägg dem kallt 1 timme eller frys in dem.

4. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och grädda på bakpapper mitt i ugnen 8–9 min.

 

Läs mer

5 snabba småkakor

Lättfixade kolasnitt med kokos & choklad

Baka med Dumle

 

Av Kristina Palmenäs

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(31)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…