Annons

Annons

Läckert lingonbröd – för liten peng

Dela
(0)

Det här syrligt goda och lagom grova lingonbrödet blir snabbt en ny favorit på frukostbordet. Jämfört med genomsnittspriset på lingonbröd i butik sparar du också 20 kronor per kilo när du bakar själv!

Annons

2 mindre el 1 stort bröd

50 g jäst
3 dl vatten, 37°
3 msk flytande honung
1 tsk salt
1½ dl lingon
8 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl

Ugn 175°


Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt honung, salt och lingon. Arbeta in mjölet och knåda tills degen släpper bunkens kanter. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Låt jäsa under bakduk 30 min.

2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 1 stort eller 2 mindre bröd. Låt jäsa i smorda formar som rymmer ca 1 liter eller i en större, under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…