Annons

Annons

Läcker lime- och ingefärslax

En laxrätt för dig som vill bjuda på något riktigt gott. Laxen får fin smak av lime och ingefära är god att servera med rissallad och melonmix.

Dela
(0)

Lime- & ingefärslax

4 port

4 portionsbitar laxfilé, 500–600 g
2 limer
2 msk riven ingefära
3 msk hackad koriander el persilja

Rissallad
11/2 dl basmatiris
50 g sallads- el sockerärter
3 dl blandad sallad

Melonmix
1 honungsmelon
1 gurka
1 rödlök

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Lägg laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra. Riv limeskalet och pressa ur saften. Blanda med ingefära och koriander. Fördela blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

2. Rissallad: Koka riset enl anv på förp. Strimla salladsärterna. Vänd ner dem i riset och smaka av med salt och peppar. Vänd ner salladsbladen.

3. Melonmix: Dela och kärna ur melonen. Skär fruktköttet i små tärningar. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Blanda och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med melonmix och rissallad.

 

Läs mer:

Laxmousse med knäckebröd

Halstrad gravlax med potatisgratäng

Laxtortillas med mango och avokado

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…