Annons

Annons

Kycklingtacos med ananassalsa

Överraska med ny fyllning i de spröda tacobröden – kyckling, frisk ananassalsa och krämig hemgjord avokadoröra. Jättegott!

Dela
(0)

Kycklingtacos

4 port (8 tacos)

600 g kycklinglårfilé
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 dl chilisås

Ananassalsa
1 ananas
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 dl korianderblad el bladpersilja
1 röd paprika

Annons

Guacamole
saft av 1 lime (2 msk)
2 avokador
2 vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
Servering
hårda tacoskal
sallad
1 burk tacosås
3 dl gräddfil
ev inlagda jalapenos

Ugn 100°

 

Gör så här

1. Ananassalsa: Skär ananasköttet i småbitar. Finhacka rödlök, gurka, koriander/persilja och paprika.

2. Strimla kycklingen och blanda den med soja. Stek bitarna i omgångar i smör i en stekpanna. Salta, peppra och strö över kryddor, blanda ner chilisåsen. Koka upp.

3. Guacamole: Pressa limefrukten. Skala avokadorna och mosa dem för hand med en gaffel eller med en stavmixer. Häll genast över limesaften så mörknar inte avokadoköttet. Blanda det med pressad vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt.

4. Servera kycklingbitarna i tacoskal (värm dem gärna i 125° varm ugn först) med sallad tacosås, gräddfil, guacamole, ananassalsa och ev inlagda jalapenos.

 

Läs mer:

Tacogratäng med kyckling

Räktacos med guacamole

Tacokryddad lax med läckert mos

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…