Annons

Annons

Fresta med grillade kycklingspett

Kycklingspett passar perfekt att lägga på grillen i sommar! Pensla dem med vår läckra grillsås och servera med rostad potatis och tomatsallad. Utan några större ansträngningar trollar du fram en riktig festmiddag!

Dela
(171)

Kycklingspett och ugnsrostad potatis.

Kycklingspett och ugnsrostad potatis.

4 port

600 g kycklingfiléer

Grillsås
3 msk olivolja
3 msk hackade örter
2 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Rostad potatis
1 kg färskpotatis
2 msk olja
1 tsk torkad oregano
1 msk flingsalt

Annons

Tomatsallad
500 g tomater i olika färger
1 strimlad rödlök
3 msk olja
1 msk vinäger
basilikablad

Ugn 225°

 

1. Rostad potatis: Skrubba potatisen och blanda den med olja, örter och salt. Lägg den i en ugnssäker form och rosta ca 40 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär kycklingfiléerna i bitar och trä upp dem på blötlagda grillspett. Blanda grillsåsen. Grilla spetten ca 5 min per sida. Pensla på grillsåsen mot slutet av grillningen.

3. Tomatsallad: Skiva eller dela tomaterna och strimla rödlöken. Lägg upp på ett fat. Blanda olja och vinäger och häll över. Toppa med basilikablad.

4. Servera spetten med potatisen, tomatsallad och en god sås.

 

Tips! Om du använder grillspett av trä, blötlägg dem i uppemot en timme innan grillning så riskerar du inte att spetten fattar eld.

 

Läs mer: 

Rimmad och grillad lax med örter

10 läckra recept för grillfesten

Kryddig fläskytterfilé 

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(171)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…