Annons

Annons

Kycklingpaj med sweet chili

Sätt ny god smak på pajen med kyckling och sweet chilisås. Festligt, gott och lättlagat!

Dela
(873)

Kycklingpaj med sweet chili

Sockret i sweet chilisåsen bränns lätt så tänk på att täcka ytan mot slutet av gräddningen!

4 port
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 kycklingfiléer
paprikapulver
4 msk smör
2 paprikor, gul och röd
1/2 squash
1 rödlök
1/2 röd chili
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1/2 dl sweet chilisås
11/2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering
kryddgrönt

Servering
turkisk yoghurt smaksatt med vitlök och lime

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 225 °

 

Gör så här

1. Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Putsa kycklingen, salta, peppra och krydda med lite paprikapulver. Bryn filéerna i hälften av smöret. Låt dem steka klart i en ugnsform mitt i ugnen, ca 20 min. Låt svalna lite. Skär upp i tunna skivor.

4. Kärna ur och strimla paprikorna. Strimla squashen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs allt i resten av smöret utan att det tar färg. Fördela grönsakerna i pajskalet.

5. Vispa samman ägg, grädde, crème fraiche och sweet chili. Vänd ner den rivna osten. Häll hälften över grönsakerna, lägg på kyckling och häll på resten av äggstanningen.

6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har blivit fast och ytan fått fin färg, 30–35 min. Täck ev med folie om ytan riskerar att bli bränd. Garnera inför servering.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell Assistent: Linnea Eriksson



 

Läs mer om:

Dela
(873)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…