Annons

Annons

Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

För 10 år sedan hade Alexandra Zazzi i en delikatessbutik i Göteborg. När de serverade denna rätt som dagens lunch ringlade sig kön långt ut på gatan och maten tog alltid slut. Detta är en av hennes favoriträtter!

Dela
(5)

Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

4 port
16 cannellonirör

Fyllning
3 kycklingfiléer, gärna ekologiska
1 dl soltorkade tomater i olja
400 g ricottaost
1/2 dl färskriven parmesanost
2 tsk finhackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Sås
4 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
50 g gorgonzolaost
1/2 krm riven muskotnöt
1 dl torrt vitt vin
salt, peppar

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Salta och peppra filéerna, stek dem i ugn eller panna tills de är genomstekta. Låt svalna och skär i mycket små tärningar.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär tomaterna i små bitar. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar.

3. Sås: Koka försiktigt upp mjölken, vispa samman smält smör och mjöl och vispa i den heta mjölken. Låt sjuda någon minut.

4. Vispa i gorgonzola, muskot och vin, salta och peppra efter smak.

5. Lägg fyllningen i en spritspåse. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Eller tryck in den med hjälp av en tesked.

6. Lägg rören i en smord ugnsform, häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, 25–30 min.

 

Läs mer

Bjud på ost- och skinkpaj med smak av Italien

Världens snabbaste och godaste pasta

Fläskfilé på italienska 

 

Av Alexandra Zazzi

Foto: Annika Broman


Läs mer om:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…