Annons

Annons

Kycklingfat till knytkalaset!

Dela
(0)

Knytkalas är den perfekta sommarfesten. Gästerna tar med sina favoriträtter och ingen behöver lägga en hel dag på att stå i köket. Här bjuder vi på ett smakrikt kycklingfat från Medelhavet.

 

Annons

Tillaga allt i samma form, det blir både saftigt och smakrikt.
6–8 port
800 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk grillkrydda med chili
3 rödlökar
3 squasher
2 paprikor
11/2 dl oliver
1 dl cocktailkapris
2 msk crema di balsamico
1 msk olivolja
Ugn 225 + 250°
Gör så här
1. Ansa filéerna och lägg dem på bakpapper i en långpanna. Salta och peppra. Blanda olja och kryddor och häll detta över kycklingen. Stek mitt i ugnen i 225° ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Höj ugnsvärmen till 250°.
2. Skala och skär löken i klyftor. Skiva squashen grovt. Ansa, kärna ur och klyfta paprikorna. Fördela grönsakerna ovanpå kycklingen i långpannan. Tillaga i övre delen av ugnen 5 min.
3. Lägg upp allt på ett fat. Strö över oliver och kapris samt ringla över balsamkräm och olja.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…