Annons

Annons

Kungligt dop – då åker loppisfynden fram!

Dela
(0)

 

Igår hade jag tagit ledigt för att titta på prinsessan Estelles dop. Jo, det är nog en och annan som har åsikter om min vurm för det svenska kungahuset. Hur som helst: Det blir inte roligare än man gör sig. Dessutom bör man aldrig missa en chans att ha fest. Tycker jag. Och min granne och min mamma. Ni kan säkert föreställa er hur snacket gick framför TV:n: Wow, kronprinsessan Máxima av Holland är verkligen supersnygg! Vilka klackar, t r i l l a  inte! Och Ari Behn, åh! Titta, där kommer kulturministern, men var är hennes man? Han har kanske inte hittat parkering?

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

När dopceremonin satte igång hade vi förstås bara ögon för prinsessan Estelle. Så söt, så lugn. Ljuvlig i sin fluffiga dopklänning.

Alla fester, stora som små, ger anledning att dra fram loppisfynden ur gömmorna. Dagen till ära hade jag sytt nya kuddar av en stuvbit som jag fyndat för 25 kr på Myrorna på Järntorget i Göteborg. City heter tyget och kommer från Åhléns. Syrener i en kanna som jag tror kommer från min gammelmormor, född 1900. Syrenlila stearinljus  i loppisljusstakar (de två lägsta gav jag 40 kr för på en loppis i Sjöbo), på oputsat silverfat. Lampan är förresten också ett loppisfynd, 140 kronor, Röda Korset i Höör. 

Eftersom det är detaljerna som gör det hade jag satt dagens huvudpersoner i min allra kungligaste loppisram:

Ser ni tändsticksasken? När vi haft dop har vi gett våra gäster tändsticksaskar med bilder av barnen. Det blir en väldigt uppskattad gåva. Tändsticksaskarna gör du enkelt genom att skriva ut bilder i passande storlek från datorn. Klipp och klistra. Färdigt på ett kick.

Tändsticksaskarna med barnen gläds vi åt varje dag. Ramen läggs tillbaka i källaren, tills nästa gång det är kungligt dop eller bröllop på TV. Vem eller vilka, som då får sitta i ramen, det kan vi bara spekulera om… 

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…