Annons

Annons

Kungens ord om attacken i Stockholm: ”Våra tankar går till de drabbade”

En lastbil har kört in i folkmassorna i centrala Stockholm och rakt in i Åhléns på Drottninggatan. Polisen tror att det rör sig om ett terrorbrott. "Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm", säger kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande.

Dela
(0)

Vid 15-tiden kom larm om att en lastbil kört rakt in i folkmassorna på Drottninggatan i centrala Stockholm, och kraschat in i Åhléns city på gågatan.

Statsminister Stefan Löfven säger att det är ett terrordåd och kallar det ”en attack mot Sverige”, rapporterar Aftonbladet. Flera personer är döda och många skadade.

Annons

Kung Carl XVI Gustaf. Bild: kungahuset.se

På eftermiddagen publicerade Kungahuset ett uttalande av kung Carl XVI Gustaf angående händelserna.

– Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm. Bakgrunden till och omfattningen av det inträffade är ännu inte känd. Vi följer utvecklingen men redan nu går våra tankar till de drabbade och deras familjer.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger:

– Kungen och drottningen avbryter sin resa i Brasilien med omedelbar verkan och reser hem till Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Både SVT och Sveriges radio sänder live om händelserna i Stockholm, där kan du fortlöpande följa händelseutvecklingen.


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…