Annons

Annons

Kryddig köttfärspaj

En läcker köttfärspaj går alltid hem. Här har färsen fått sting av välkryddad paprikablandning, ajvar, från länderna på Balkan.

Dela
(2)

Kryddig köttfärspaj

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
500 g valfri köttfärs
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1–1 ½ dl ajvar relish
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1½ dl riven lagrad ost
1 röd paprika

Annons

Garnering
oliver, pärltomater, kryddgrönt

Ugn 225°

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas. Svep in den i plast och låt vila svalt i ca 20 min. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 min.

2. Fyllning: Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Tillsätt kryddor och ajvar. Häll över färsen i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Häll detta i pajskalet och strö över ost.

3. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Placera ringarna runt om pajens kant. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min, känn med sticka att den är klar. Garnera med oliver, delade pärltomater och kryddgrönt.

 

Läs mer

Gyllene kantarellpaj

Snabba pajen med tomat & salami

Paj med fyra sorters ost

 

Av Bitte E:son Forsberg, Janet Gustavsson och Ellinor Varady

Foto: Anders Norrsell och Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…