Annons

Annons

Kryddig gryta med fläskkarré

Milda päron passar bra som smakbrytning i en kryddig gryta med fläskkarré, och extra gott blir det när allt får puttra i en läcker cidersås.

Dela
(108)

Fläskkarrégryta med päron

Päron i grytan? Testa ska du se att det blir väldigt gott tillsammans med det kryddiga köttet. Foto: Erik Karlsson

Recept fläskkarrégryta med cider och päron

4 port

600 g fläskkarré utan ben
3 rödlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl äppelcider, torr
4 päron
smör till stekning

Kryddblandning
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk muskovadosocker
2 tsk salt
½ tsk kajennpeppar
½ tsk svartpeppar

Annons

Servering
ugnsstekta rotfrukter el 
klyftpotatis

Gör så här

1. Tärna fläskkarrén. Skala och skiva rödlökarna, skala och finhacka vitlöken. Bryn köttet 
i smör i en stor gryta. Tillsätt lök och vitlök och låt dem steka med några min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Kryddblandning: Blanda kryddorna och rör ner i grytan.

3. Tillsätt cidern och låt grytan koka på svag värme under lock i 45 min.

4. Skala och skär päronen i klyftor. Lägg ner dem i grytan. Låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera med ugnsstekta rotfrukter eller klyftpotatis.

 



 

Läs mer om:

Dela
(108)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…