Annons

Annons

Krämig svartkålsröra

God röra med svartkål, parmesanost och grädde. Rätten kan också göras med grönkål. Servera den som tillbehör till olika kött- och fiskrätter eller korv.

Dela
(0)

Krämig svartkålsröra

8 bufféportioner

500 g svartkål
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
75 g riven parmesanost
salt och peppar
50 g pinjekärnor el hasselnötter
1 dl hackad persilja

 

Gör så här

1. Strimla svartkålen. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs löken i rapsolja tills den mjuknar.

Annons

2. Tillsätt den strimlade svartkålen och häll över grädden, låt koka några minuter.

3. Tillsätt parmesanost, spara ev lite till garnering. Smaka av med salt och peppar. Strö över rostade pinjekärnor eller hasselnötter samt persilja. Garnera ev med den sparade osten.

Tips! Den här rätten kan också göras med färsk grönkål.

 

Läs mer

Svalkande gurksoppa

Läcker pastasallad

Crostini med lax

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…