Annons

Annons

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

Härlig och mycket praktisk bjudrätt där både lövbiff, potatis, kantareller och sås serveras i samma form.

Dela
(1.84k)

Lövbiffsgratäng

4 port
700 g potatis
600 g lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
200 g färsk spenat
200 g kantareller
smör till stekning

Gratängsås
21/2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
5 dl grädde
5 msk vetemjöl
3 msk dijonsenap
140 g riven gräddädelost (Kvibille)

Annons

Gratinering och garnering
1 dl riven lagrad ost
kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skala och skiva potatisarna tunt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Krydda. Bryn köttet i smör i omgångar i stekpanna. Ta av från järnet.

3. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten.

4. Fräs lök, paprikor och spenat blankt och smidigt, se till så att all vätska från spenaten kokar bort.

5. Blanda kött, potatis och grönsaker. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

6. Stek kantarellerna torra i smör i stekpanna. Ta undan några till garnering.

7. Gratängsås: Vispa ihop ingredienserna och häll såsen över gratängen. Peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan fyllningen på alla ställen. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 45 min. Garnera med de sparade stekta kantarellerna och kryddgrönt.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt



 

Läs mer om:

Dela
(1.84k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…