Annons

Annons

Krämig laxpannacotta

Läcker laxrätt som kan serveras som förrätt eller på glöggbuffén! Perfekt för dig som vill förbereda i god tid.

Dela
(3)

Läcker laxpannacotta

8 port
1 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
100 g färskost, t ex philadelphia-
2 msk grovt riven pepparrot
75 g rökt lax
75 g gravad lax
2 msk hackad gräslök

 

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 10 min. Koka upp ½ dl av vispgrädden. Ta från plattan. Krama ur gelatinbladet, vispa ner det i den varma grädden.

Annons

2. Vispa resten av grädden med elvisp. Lägg färskosten i skålen, tillsätt den varma grädden och fortsätt vispa så allt blandar sig. Rör i pepparrot och häll upp i 8 stora snapsglas. Ställ kallt minst 3 tim.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Hacka laxen och blanda de båda sorterna med hackad gräslök. Toppa glasen med laxen, strö lite gräslök överst.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Pepparkaksrutor 

Piffiga pepparkakor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…