Annons

Annons

Krämig kycklinggratäng

En riktigt god och krämig kycklinggratäng är varken svårlagad eller tidskrävande. Den här bjudträtten kan du dessutom lätt förbereda. Servera med en blandad sallad och klyftpotatis.

Dela
(0)

Krämig kycklinggratäng

4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
1 tsk timjan

Sås
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
2 krm peppar
2 msk sherry
2 msk senap
2 dl riven stark ost

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Bryn filéerna runt om tills de fått fin färg i smör i stekpanna. De ska vara nästan genomstekta. Salta, peppra och strö över timjan. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form.

2. Sås: Vispa ihop alla ingredienserna utom osten i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud några min. Rör ner det mesta av osten. Häll såsen över kycklingen och strö över resten av osten.

3. Ställ in formen i ugnen 20 min.

4. Servera kycklingen med ugnsstekta potatisklyftor, kokt broccoli och en sallad.

 

Läs mer:

Snabba chillikycklingen

Kycklinggratäng med pasta och päron

Apelsinkyckling med gräddkokta rotfrukter

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…