Annons

Annons

Köttfärslimpa i tomatsås

Visst är det gott med köttfärslimpa! Den här varianten är dessutom riktigt nyttig...

Dela
(9)

Köttfärslimpa i tomatsås

Låt 2 msk ströbröd svälla med ½ dl mjölk och 1 ägg ca 5 min. Blanda ner ½ finhackad gul lök, 2 msk kapris, 1/2 tsk basilika, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 250 g nötfärs. Forma som en limpa i en ugnsform. Tillaga i ugn, 200°, ca 20 min. Koka upp 1 burk krossade tomater med 1 msk balsamvinäger, 1 finriven vitlöksklyfta, ½ tsk timjan, ½ tsk oregano, 1 tsk socker, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar. Låt puttra 5 min. Häll såsen runt köttfärslimpan i formen och tillaga ca 15 min till. Kontrollera att färsen är genomstekt. Servera med 300 g kokt potatis och 150 g hyvlade råa blomkålsbuketter med en lätt vinägrett och persilja.

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept.



 

Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…