Annons

Annons

Köttfärsgratäng med potatis

Currydoftande köttfärsgratäng som är enkel att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Den passar perfekt vare sig det är vardag, helg eller dags för buffé.

Dela
(0)

Krämig köttfärsgratäng

4 port
2 gula lökar
600 g blandfärs
2 msk smör
salt, svartpeppar
500 g krossade tomater
200 g vitlöksost (färskost)
1 tsk curry
800 g kokt potatis
3–4 tomater
3 dl riven gratängost

Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i smör, krydda med salt och peppar. Rör ner tomater, ost och curry. Smaka av igen.

2. Skiva de kokta potatisarna. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Skiva tomaterna. Lägg dem överst i pajformen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.

3. Servera med en blandad sallad.

 

Läs mer:

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

Örtdoftande köttfärsgratäng

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…