Annons

Annons

Konditorns bästa biskvidrömmar

Dela
(0)

Sugen på en riktig liten läckerbit till kaffet? Sockerbagaren Calle Widell frestar med ljuva biskvidrömmar. Bästa chokladkrämen gör du av grädde och choklad. Dekorera med valfritt kakpynt, det finns mycket att välja på om man tittar i bakhyllan!

Annons

20 st

Biskvibottnar

250 g mandelmassa
2 msk strösocker
1 ägg
1 äggula

Chokladgrädde
150 g mörk choklad
4 dl vispgrädde

Chokladsås
½ dl vispgrädde
1 tsk smör
1 msk sirap
50 g hackad mörk choklad

Dekoration
lite vispad grädde
dekorationshjärtan

Ugn 200°

Gör så här

1. Biskvibottnar: Blanda ingredienserna väl och spritsa massan till rundlar på bakpapper. Grädda ca 12 min. Vänd bakpapperet med biskvibottnarna och lossa kakorna direkt.

2. Chokladgrädde: Hacka chokladen och värm den i grädden på svag värme i kastrull tills chokladen smält. Sätt in blandningen i kylen tills krämen kallnat, rör ev under tiden.

3. Vispa upp chokladgrädden med elvisp till en fluffig kräm. Spritsa en kula av krämen på varje biskvibotten.

4. Chokladsås: Värm allt i kastrull på svag värme. Ta i lite kakao om såsen är för tunn. Häll lite av såsen över chokladgrädden. Spritsa en gräddtopp ovanpå och strö över dekorationshjärtan.

När sockerbagaren Calle Widell bjuder på sina favoriter vill man gärna ha flera. I Hemmets Veckotidning nr 12 delar Calle med sig av sina recept och knep – äntligen får vi bland annat veta hur man gör de perfekta Napoleonbakelserna!

Foto: Bo Ingvar Jönsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…