Annons

Annons

Kolla in de här oväntade djurkompisarna!

Lika djur leka inte alltid bäst. Kolla in våra bilder och roliga filmklipp så förstår du vad vi menar!

Dela
(39)

1. Äter inte en vän


Det som hände i Primorsky safari park i Ryssland överraskade en hel värld. I tre år hade sibiriska tigern Amur fått levande mindre djur som föda för att leva ett så normalt tigerliv som möjligt. Men när en svartvit get släpptes in i hänget i vintras stångade han kaxigt tillbaka när Amur gick till attack. Tigern förlorade direkt sin rovdjursinstinkt trots att han egentligen var hungrig. Geten Timurs mod räddade honom. De båda djuren blev oskiljaktiga vänner och fick fortsätta att leva sida vid sida i samma hägnad. De leker ofta och trots att Timur har egen lya att sova i föredrar han oftast att ligga nära sin randiga vän. Amurs meny har numera förändrats, han får inte längre andra getter till middag, av respekt för Timur.

Annons

 

2. Jag vill ju va som du…


Baloo, Leo och Shere Khan är inte bara bästa vänner utan också adoptivsyskon och världens enda trio brunbjörn, lejon och tiger som lever tillsammans! De tre kom till Noah’s ark animal rescue centre i Georgia, USA efter en polisrazzia. Alla tre var då ungar och hade hållits fångna, djupt neddrogade, som en sorts statussymbol hos en privatperson. I naturen skulle de ha varit dödsfiender men i 16 år har de nu varit bästa vänner.Det var imponerande att se deras unika och äkta vänskap. Vi försökte först separera dem, men alla tre blev deprimerade och försökte rymma för att leta upp ”syskonen”. Då beslöt vi oss för att låta dem fortsätta leva som en familj, har Diane Smith, djurcentrets biträdande chef sagt.

 

3. Goda grannar

Men hallå, du som har så långa ben, du kan väl skutta över en stund? Lille noshörningsungen Josef lämnar ofta familjen på Dvur Kralove Zoo i Tjeckien för att få en pratstund med sin spännande och långhalsade granne, Herr Giraff.

 

4. Blind kärlek


Att leva utan ögon går alldeles, alldeles utmärkt. I alla fall om man har en omtänksam matte och goda djurkamrater av alla slag. Kycklingen Mumble föddes utan ögon och lillmatte Rebekah Stewart började genast söka på internet för att få goda råd om vad hon skulle göra med den lilla som just kläckts. ”Slakta henne, hon kommer inte att överleva”, rådde de flesta. Rebekah vägrade att lyssna på detta och bestämde tvärtom att kycklingen skulle få leva ett lyckligt liv. Hon tog hand om Mumble och lärde djuren på gården i England att vara snälla mot henne. I dag är Mumble 1 1/2 år och sover gärna med både matte, katter, hundar och kaniner.Hönan har en egen facebookssida som över 40 000 gillar.

 

5. Låda förde dem samman

Ankungen Chop Suey och ugglan Larch fann vänskapen i en papplåda! De båda var patienter på Kirkleatham fågelcenter i York i England. De handmatades och råkade av misstag hamna i samma sovbox efteråt. De två dunbollarna kröp tätt samman, somnade tryggt och har sedan dess varit oskiljaktiga. I början var Chop Suey lite besatt av att försöka äta upp kompisens tår, men lärde sig snabbt att det var en dålig idé. I dag är de båda vuxna och fjäderbeklädda, men vänskapen har bestått!

 

Läs mer:

14 djurbilder som garanterat får dig att skratta

Djuren hjälpte Annelie tillbaka

5 mysiga djurfakta

 

Text: Maud Holmberg Klyft

Foto: IBL, TT


Läs mer om:

Dela
(39)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…