Annons

Annons

Kolarutor med kokos

Underbart goda och lättbakade långpannerutor med smak av vanilj och kola!

Dela
(924)

Kolarutor med kokos

ca 24 st
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Kolakräm
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
50 g smör, rumstemp

Garnering
ca 1 dl kokos

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut smeten i en form, ca 20×30 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

4. Kolakräm: Koka upp socker, sirap och grädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka till ca 120°, det ska bli gångar i kolasmeten när du rör med trägaffel. Ta från värmen. Klicka i smöret och rör till en slät blank kräm.

5. Häll kolakrämen på kakan. Strö på kokos. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Apelsinkolarutor i långpanna

Kolasnittar med pistaschnötter

Hallonbåtar med kola och choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(924)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…