Annons

Annons

Knäck med smak av polkagris

Dela
(1)

Knäck med polkagris

Spännande knäck med frisk polkagrissmak. Barnens favoriter!

Polkagrisknäck

75 st
1 dl hackade hasselnötter
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
25 g smör
1/2 dl finhackade polkagrisar

Annons

Gör så här:
1. Rosta de hackade nötterna på svag värme i en torr stekpanna.
2. Blanda socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad 2-literskastrull. Koka på medelvärme, rör om då och då, tills temperaturen är 130 °, 20–25 min. Eller gör ett kulprov.
3. Rör i nöthacket. Skeda upp massan i knäckformar och strö över de hackade polkagrisarna. Låt stå svalt tills de stelnat. Förvara i burk i rumstemperatur.

Tips! Enklaste sättet att hacka polkagrisar är att köra dem hastigt i matberedaren.

Av Kristina Palmenäs
Foto: Anders Norrsell

Vill du få ännu mer julkänsla? Baka vår smakrika fruktkaka med ljuvlig chokladkräm eller våra söta pepparkaksmuffins!



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…