Annons

Annons

Klassiskt gott med Wallenbergare

Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.

Dela
(139)

Wallenbergare med potatismos

En Wallenbergare går snabbt att laga till och serveras med potatismos, rårörda lingon, pressgurka och ärter. Hurra för husmanskost! Foto: Ulf Svensson

Recept Wallenbergare med potatismos

4 port

500 g finmalen blandfärs eller kalvfärs, kylskåpskall
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
3 äggulor
11/2 dl vispgrädde
3 msk smör

Potatismos
1 kg potatis
1–2 dl mjölk
2 msk smör

Annons

Sky
3 dl vatten
11/2 msk konc kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1/2 msk potatismjöl

Servering
gröna ärter
morötter
inlagd färsk gurka
lingonsylt

 

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i småbitar. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda den kalla färsen med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in i smeten. Tillsätt grädden lite i taget, smeten ska bli en aning seg men rör inte för länge! Forma 4 runda biffar.

3. Låt potatisen rinna av och mosa den med elvisp eller en stöt. Rör i mjölk till lagom konsistens, blanda i smör och smaka av med salt och peppar.

4. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta, eller bryn dem och stek klart i 200 ° ugn ca 10 min.

5. Häll alla ingredienserna till skyn i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka 1 min.

 

Läs mer:

Kåldolmar med brunsås – klassisk husmansfavorit!

Kåldolmar med brunsås



 

Läs mer om:

Dela
(139)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…