Annons

Annons

Klassiskt gott med Wallenbergare

Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.

Dela
(0)

Wallenbergare med potatismos

Wallenbergare med potatismos

4 port
500 g finmalen blandfärs eller kalvfärs, kylskåpskall
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
3 äggulor
11/2 dl vispgrädde
3 msk smör

Potatismos
1 kg potatis
1–2 dl mjölk
2 msk smör

Annons

Sky
3 dl vatten
11/2 msk konc kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1/2 msk potatismjöl

Servering
gröna ärter
morötter
inlagd färsk gurka
lingonsylt

 

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i småbitar. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda den kalla färsen med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in i smeten. Tillsätt grädden lite i taget, smeten ska bli en aning seg men rör inte för länge! Forma 4 runda biffar.

3. Låt potatisen rinna av och mosa den med elvisp eller en stöt. Rör i mjölk till lagom konsistens, blanda i smör och smaka av med salt och peppar.

4. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta, eller bryn dem och stek klart i 200 ° ugn ca 10 min.

5. Häll alla ingredienserna till skyn i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka 1 min.

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…