Annons

Annons

Klassisk mandelkaka med jordgubbar

Dela
(69)

Mandelkaka

En härlig kaka som för tankarna till svunna tider.

Bärtoppad mandelkaka

8–10 bitar

¾ dl sötmandlar

4-5 bittermandlar

200 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Annons

1½ dl standardmjölk

Garnering

florsocker

jordgubbar el andra bär

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Mal mandeln i en mandelkvarn. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölk, malen mandel och mjölblandningen i äggvispet.

2. Klicka ut smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min, känn med sticka att kakan är klar.

3. Vid servering, pudra över florsocker och garnera kakan med jordgubbar.

 

Tips! Om du tycker bittermandeln har för distinkt smak går det bra att byta ut den mot sötmandel.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(69)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…