Annons

Annons

Klassisk blåbärssylt

Blåbär är både nyttigt OCH gott. Varför inte koka sylt på de näringsrika bären! Här är vårt allra bästa recept på klassisk blåbärssylt.

Dela
(123)

blabarssylt

Mycket blåbär? Koka en klassisk blåbärssylt som passar till det mesta!

 

2 burkar

2 l blåbär

3 dl strösocker

3 dl syltsocker

1 färsk vaniljstång

 

Gör så här

1. Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.

2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.

Annons

3. Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.

4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Tips! Vill du unna dig fina syltetiketter? Klicka här för att hämta hem supersöta etiketter helt gratis! >>

 

Fakta om blåbär

1. En tunn vaxhinna skyddar bäret mot fukt och uttorkning och ger dem en matt, ljusblå färg.

2. Passar till paj, saft, sylt, marmelad, kräm och soppa.

Recept med blåbär hittar du här >>

3. Förvaras bäst i sluten förpackning i kylskåpet.

4. I frystorkad form är hållbarheten god.

 

Läs mer:

Därför ska du äta MER blomkål

Superbären alla pratar om

7 fröer som gör underverk för din hälsa 

 

Text: Kathy Christell Barry

Foto: Shutterstock



 

Läs mer om:

Dela
(123)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…