Annons

Annons

Klassisk biff Stroganoff med krämig sås

Biff stroganoff är en riktig klassiker! Vi lägger rostbiff, svamp och lök tillsammans med en krämigt god sås i en gryta och serverar med ris och saltgurka. Så gott och så enkelt!

Dela
(3.59k)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Klassisk biff Stroganoff.

Servera den krämiga grytan med ris och saltgurka. Foto: Ulf Svensson

Recept biff Stroganoff med ris

4 portioner

500 g rostbiff
smör till stekning
salt & peppar
1 gul lök
250 g svamp

Sås
2 dl buljong och steksky
2 tsk soja
1 msk fransk senap (dijon)
1 tsk pressad citronsaft
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 1/2 msk vetemjöl
2 msk persilja

Annons

Servering
ris
saltgurka

 

Gör så här

1. Strimla och stek köttet i smör. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan. Skölj ur pannan med lite vatten och spara stekskyn.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skala och hacka löken. Skär svampen i skivor. Stek lök och svamp i smör tills de får lite färg. Tillsätt köttet.

3. Sås: Tillsätt buljong och steksky i stekpannan. Låt koka upp och tillsätt soja, senap, citronsaft, tomatpuré och crème fraiche blandat med mjölet. Låt grytan sjuda 10 min, rör om då och då. Strö över hackad persilja.

4. Servera med kokt ris och saltgurka.

Köptips: Stekpanna i koppar

En stekpanna från Anders Petter (reklamlänk via Apprl) som är trevlig att laga mat i och fin att servera ur. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Stekpanna koppar Anders Petter (reklamlänk via Apprl)

Laga också:

Örtdoftande rotfruktsgryta

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

Helggryta med kassler



 

Läs mer om:

Dela
(3.59k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…