Annons

Annons

Klassisk biff Stroganoff

Biff stroganoff är en riktig klassiker! Vi lägger rostbiff, svamp och lök tillsammans med en krämigt god sås i en gryta och serverar med ris och saltgurka. Så gott och så enkelt!

Dela
(1.62k)

Klassisk biff Stroganoff.
4 port

500 g rostbiff
smör till stekning
salt & peppar
1 gul lök
250 g svamp

Sås
2 dl buljong och steksky
2 tsk soja
1 msk fransk senap (dijon)
1 tsk pressad citronsaft
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 1/2 msk vetemjöl
2 msk persilja

Annons

Servering
ris
saltgurka

 

Gör så här

1. Strimla och stek köttet i smör. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan. Skölj ur pannan med lite vatten och spara stekskyn.

2. Skala och hacka löken. Skär svampen i skivor. Stek lök och svamp i smör tills de får lite färg. Tillsätt köttet.

3. Sås: Tillsätt buljong och steksky i stekpannan. Låt koka upp och tillsätt soja, senap, citronsaft, tomatpuré och crème fraiche blandat med mjölet. Låt grytan sjuda 10 min, rör om då och då. Strö över hackad persilja.

4. Servera med kokt ris och saltgurka.

 

Läs mer:

Örtdoftande rotfruktsgryta

Höstgryta med fläskfilé och kantareller

Helggryta med kassler

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Vad tycker du ska bli årets julklapp?

Loading ... Loading ...


 

Läs mer om:

Dela
(1.62k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…