Annons

Annons

Kikkis känslosamma hyllning till barnen: ”Inte alltid varit stolta”

Kikki Danielsson använde alkohol för att döva ångesten över det kraschade äktenskapet. I "Så mycket bättre" hyllar hon sina barn som fick leva med en alkoholiserad förälder. "Mina barn har inte alltid haft anledning att vara stolta över mig", säger hon i programmet.

Dela
(738)

I veckans avsnitt av ”Så mycket bättre” är det Tomas Andersson Wijs tur att berätta om sin karriär och att få höra de andra artisterna tolka hans låtar. När turen har kommit till Kikki Danielsson att berätta vilken låt hon har valt, säger hon att valet var helt naturligt för henne.

Annons

– Tomas, jag tänkte sjunga en visa av dig och jag vill ju köra den först och främst som en hyllning till dig. Det är din dag och du har gjort den. Och sen som en hyllning till Hälsingland, säger hon i programmet.

Kikki Danielsson i ”Så mycket bättre”. Bild: TV4

Låten ”Hälsingland” gav Tomas Andersson Wij ut 2007 som en hyllning till sina barndoms somrar.

– Mamma är från Hälsingland och jag älskar det landskapet. Vi åkte dit varje sommar och att komma till dit var en sådan frihetskänsla. Jag kunde driva runt som någon sorts Huckleberry Finn i det här vackra, kuperade landskapet.

Sjunger om sina barn

Eftersom Kikki Danielsson bor i Bollnäs sedan många år, hade hon inte svårt att välja låt.

– Det var ju nästan givet. Jag bor i Hälsingland och han har en låt som heter ”Hälsingland”. Jag har alltid varit så fascinerad, ända sedan jag flyttade upp 1984, av bergen och det han skriver om stigen ner till tjärnen. Han uttrycker det precis som jag vill uttrycka det också.

Kikki Danielsson. Bild: TV4

Men i hennes tolkning av låten finns också en djupare aspekt.

– Jag har tagit mig friheten att blanda in mina barn, deras namn och mitt barnbarns namn. Mina barn har inte alltid haft anledning att vara stolta över mig. De har fått fara illa på grund av mig, säger Kikki Danielsson i ”Så mycket bättre”.

”Mitt livs största misslyckande”

Mellan 1984 och 1999 var Kikki Danielsson gift med musikern Kjell Roos. Hon har tidigare berättat om hur känslorna försvann med åren, men hur hon hellre vände ut och in på sig själv än tog ut skilsmässa.

– Jag kommer alltid att känna att det är mitt livs största misslyckande, eftersom jag själv är ett skilsmässobarn, fosterbarn och sen adoptivbarn. Så jag var beredd på att utplåna mig själv och det höll jag ju på att göra också, säger hon i programmet.

Tomas Andersson Wij blir märkbart rörd av Kikki Danielssons tolkning av ”Hälsingland”. Bild: TV4

”Det var så starkt”

Alkoholen blev hennes tillflykt.

– Jag använde vin som medicin för att dämpa ångesten. Så det är klart att det har funnits stunder då barnen inte har varit speciellt stolta över mig. Det har gjort allra mest ont naturligtvis.

Kikki Danielsson och Tomas Andersson Wij i ”Så mycket bättre”. Bild: TV4

Kikkis historia berör de andra deltagarna i ”Så mycket bättre” och när Tomas Andersson Wij har hört hennes känslosamma tolkning av hans låt, är han först nästan mållös.

– Den var så fin, så öm och känslig. Det var så starkt att hon hade lagt in sina barns namn. Jag är väldigt glad för den här låten, och väldigt rörd, säger han.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Läs mer:

5 gånger Kikki Danielsson visat vägen


Läs mer om:

Dela
(738)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…