Annons

Annons

Katarina Hultlings rädsla: ”Jag vet att jag kommer att dö av cancer”

För tre år sedan fick Katarina Hultling glädjebeskedet att cancern var borta. Trots det lever hon fortfarande med rädslan att sjukdomen ska komma tillbaka.

Dela
(71)

Den tidigare SVT-profilen Katarina Hultling, 62, fick diagnosen bröstcancer 2011. Sedan dess har hon varit öppen om sin kamp mot sjukdomen. Bland annat har hon visat upp sitt hårlösa huvud i Skavlan 2012, och varit ambassadör för Cancerfonden.

Annons

– Om jag bara har hjälpt EN enda människa med att vara öppen om min barnlöshet eller cancer så är jag glad, säger hon i en ny intervju med Expressen.

För tre år sedan fick Katarina glädjebeskedet att cancern var borta och i våras avslutades behandlingarna. Men trots det lever hon fortfarande med rädslan att sjukdomen ska komma tillbaka, oron att än en gång drabbas finns gnagande i bakhuvudet hela tiden.

– Varje gång jag får ont någonstans tror jag att det är metastaser och blir orolig. Men då får jag backa tillbaka och tänka att det är det nog inte, jag är ju ändå utskriven, säger hon.

Katarina Hultling slutade på SVT för tio år sedan. Idag är hon istället kommentator hos TV4, ett jobb hon säger att hon trivs otroligt bra med. Men trots det så går det inte en dag utan att hon tänker på sjukdomen hon drabbades av för sex år sedan.

– Jag tänker på cancern varje dag och undrar när den ska komma tillbaka. Jag vet att jag kommer att dö av cancer.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se och är skriven av Malin Ljung

Läs mer:

Ulrika tatuerade över ärret efter bröstcancern: ”Otrolig känsla”


Läs mer om:

Dela
(71)Annons


Annons

Laddar nästa sida…