Annons

Annons

Kassler med sparrissås

Snabbstekt och god med krämig sås!

Dela
(5)

Kassler med sparrissås
4 port
400 g kassler
1 msk strösocker
2 msk smör

Sås
250 g grön sparris, färsk el fryst
3 dl kokspad
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk pressad lime
2 dl lätt crème fraiche
2 msk vetemjöl
3/4 tsk salt
1/2 krm malen vitpeppar

Annons

 

Gör så här

1. Skiva kasslern i centimetertjocka skivor.

2. Sås: Dela sparrisen i bitar och koka den några min i saltat vatten. Spara 3 dl av kokvattnet och häll av resten. Ta undan sparrisbitarna med knoppar på. Spara knopparna till serveringen.

3. Häll upp kokspadet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka upp. Tillsätt limesaft och crème fraiche blandat med mjölet. Rör ner det och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ner sparrisbitarna med bara stjälkar och mixa såsen. Låt allt bli hett.

5. Fräs kasslerskivorna i en teflonstekpanna på medelvärme med socker och smör. Servera kasslern med sparrisknopparna, kokt färskpotatis, morötter, rädisor och sockerärter.

Tips!
Tänk på att mixa i sparrisen i såsen sist. Då behålls den gröna färgen.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

Läs mer:

Vårens goda kassler

Jättegod kasslerpaj

Lättlagat och läckert med kassler

 



 

Läs mer om:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…