Annons

Annons

Kärt på Alla hjärtans dag!

Dela
(0)

 I morse – på självaste Alla hjärtans dag – fick jag syn på mina kanariefågelhonor Cosette och Fantine. Dagen till ära satt de tätt tillsammans i boet och ruvade 3 ljusblå ägg. Så himla gulligt! Vem sade att det är dåligt att lägga alla ägg i samma korg? Det är ju bara trevligt!

Annons

 

Det tar 16 dagar innan äggen kläcks. Om de kläcks. Hittills har det inte lyckats – detta är en hel vetenskap…

 

Gilla Hemmets på Facebook

Pappa Jean Valjean (jadå, namnen är bekanta, de är hämtade från nya filmen Les Miserable där alla medverkande sjunger magiskt vackert hela tiden (precis som kanariefåglar). Direkt efter filmen döpte jag om min flock efter filmens huvudpersoner. Och då blev fåglarna ännu mänskligare!

 

Javert längst bort och Maurius närmast i bild. Båda älskar kokt ägg och sallad – precis som jag.

 

Tillbaka till boet i morse. Blivande pappan Jean Valjean är stolt som en tupp. Då och då matar han sina fruar med godsaker så de håller sig nöjda och belåtna. Och nu kommer jag till poängen. Jag och fåglarna äter samma mat just nu! Ägg, frukt och grönsaker. Frön, fibrer och groddar. Inga semlor, ingen choklad, inga gräddiga såser… Det är kanske just därför vi mår så bra och snabbt kommer i häckningskondition (fåglarna alltså).

Knallgula Fantine är en vanlig kanarie, medan de två spräckliga är rasen Gloster Fancy. Det som är ”fancy” är den långa luggen som hänger ner över näbben. Ju längre lugg/krona desto finare fågel säger rasstandarden. Men jag klipper den med nagelsax – annars ser de ju inget vilket är djurplågeri enligt min mening.

 

Så just nu står glädjen högt i tak där hemma. Hannarna sjunger för full hals i långa kadriljer. Jag njuter, men resten av familjen slänger filten över dem så fort jag går hemifrån. Kan inte fatta att man kan ogilla fågelkvitter!

Badar gör vi alla varje morgon – och tar oss en tupplur då och då. Vi gillar sång och musik. Och flyger gärna till Paris när vi får chansen.

Ha en fortsatt härlig Alla Hjärtans dag!

/Stina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…