Annons

Annons

Karré med bacon och limesås

Ett härligt strössel av knaperstekt bacon passar bra till karréskivorna och limesåsen.

Dela
(0)

Karré med bacon och limesås

4 port
100 g tärnat bacon
4 skivor karré
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad persilja

Limesås
1 lime
4 dl sky och vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk flytande honung
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
Gör så här

Annons

1. Stek baconet.

2. Stek karréskivorna i smör ca 4 min per sida på medelvärme så de får fin färg och blir genomstekta. Salta och peppra. Ta upp och lägg skivorna på ett fat. Skölj ur stekpannan med lite vatten. Spara skyn till såsen.

3. Limesås: Riv det yttersta av skalet på hela limen. Pressa limesaften ur halva limen. Häll detta och resten av ingredienserna i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt sjuda under omrörning 3 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Strö bacon över köttet och servera med såsen, kokt färskpotatis, kokta morötter, ärter, sockerärter och färska rädisor. Garnera med lime.

 

Läs mer

Fresta med grillade karré i pitabröd

Kryddig karré med majs

Festmat för två

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…