Annons

Annons

Karin Laserows vision: Vill bygga äldreboende med byggmiljonären

Antikexperten och tv-profilen Karin Laserow, 67, vill bo lyxigt och bekvämt på ålderns höst. I sitt sommarprat föreslår hon därför att hon och den skånske byggherren Percy Nilsson ska bygga "världens äldreboende" tillsammans. "En snygg, liten och praktisk lya med alla bekvämligheter som tänkas kan", säger hon i programmet.

Dela
(225)

Karin Laserow, inredare, antikhandlare och känd från tv-programmet ”Bytt är bytt”, är inte en kvinna som ligger på latsidan direkt. Hon varvar sitt jobb som antikhandlare med tv-inspelningar och håller ett högt tempo. I sitt sommarprat i P1 berättar hon om sitt aktiva liv.

Annons

– Vid 67 års ålder lyfter jag fortfarande möbler tunga som bly, tränar tre gånger i veckan, cyklar och småspringer med kungspudeln Charlie. Jag ser mig själv som en rörlig 40-åring faktiskt! Jag ser inte livet med åldersögon och klassar inte heller in människor efter det. I världen ska det finnas plats för alla, gamla som unga.

Karin Laserow. Bild: André de Loisted/Aftonbladet/IBL

I sitt sommarprat avslöjar hon också sina drömmar för framtiden. Hon funderar på vad som ska hända om hon längre fram trots allt inte klarar av att bo kvar på sin gård utanför skånska Sjöbo, och får en idé. Den går ut på att hon slår sig ihop med byggmästaren Percy Nilsson. Tillsammans ska de bygga ett äldreboende, är Karin Laserows tanke.

– Vi skulle kunna bygga världens äldreboende. Vi som är födda på 50- och 60-talet kommer att vilja fortsätta ha det lika gott i livet.

Privatchaufför och löjrom

I ”Sommar” berättar hon om hur drömlägenheten i hennes planerade äldreboende ser ut:

– En snygg, liten och praktisk lya med alla bekvämligheter som tänkas kan. Ett eget litet kök där jag kan fräsa i grytorna, tillgång till naturen och ett stort vardagsrumsfönster där jag kan se alla årstidsskiftningar. Bubbel i glaset och ett skumbad på fredagskvällen. Det får väl bli ett sådant där badkar med dörrar, så man kan komma i det som gammal tänker jag.

Percy Nilsson. Bild: Patrik C Österberg/IBL

Tillgång till bil måste man också ha som aktiv pensionär. Men körningen överlämnar Karin Laserow gärna till andra.

– Det får gärna vara privatchaufför, så man kan shoppa alltifrån ett par dojor till löjrom till den bakade potatisen. Så här kan jag filosofera i evigheter.

”Är du med?”

Nu uppmanar hon byggmästaren Percy Nilsson att tänka över saken.

– Vad säger du, Percy,  är du med? Ska vi bygga det nya för de gamla, du och jag? Jag ringer dig efter semestern, okej?

Men huruvida Percy Nilsson nappar på idén, återstår att se.

– Jag svarar på Karin Laserows inbjudan i mitt sommarprat, den 14 augusti. Den som vill höra mina tankar om äldreboendet får lyssna då, säger han till Kvällsposten.

Läs också:

Här är alla sommarpratare 2017

sommarprat


Läs mer om:

Dela
(225)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…