Annons

Annons

Karin Adelsköld hyllas för sitt uppror mot Instagram-hetsen

Karin Adelsköld är komikern som blev deprimerad. Här är hennes senaste idé för prestationshetsen i sociala medier!

Dela
(46)

Komikern Karin Adelsköld har tidigare hyllats för sin ärlighet och öppenhet kring den utmattning som drabbat henne. Hon återkommer ofta till temat stress och prestation i sina inlägg på Instagram, där hon bjuder på med- och motgångar under sitt tillfrisknande.

Annons

I måndags möttes de drygt 13 000 följarna av Karin iförd en bettskena, med en tänkvärd och resonerande text till:

”Jag håller som bäst på att bli frisk från utmattningssyndrom och jag funderar mycket på vad det var som till sist gjorde att jag inte orkade mer. Jag har inte alla svar än men har kommit fram till att mycket har handlat om Den Stora Otillräckligheten. Att aldrig tycka jag hinner. Att aldrig känna att jag räcker till. Att aldrig vara helt nöjd med mina prestationer. Att alltid kunna lite bättre.”

Gilla Hemmets på Facebook

Karin Adelsköld menar att den polerade ytan och fixade fasaden som vi visar upp på Instagram bidrar till ökad stress, prestationsångest och press.

”Och jag vågar påstå att den otillräckligheten har blivit mycket värre av att se bilder på hur andra har det. . . Instagram skulle såklart inte vara lika roligt om vi inte fick se alla vackra bilder men är det inte dags att få se lite mer av det andra också? Många är duktiga på att bjuda på en oredigerad verklighet men jag önskar att fler ville lägga ut lite ärliga bilder då och då.”

Visa ditt riktiga jag med #bakominstagram

Hon uppmanar sedan sina följare att starta en ärlig bakom kulisserna-trend, där hashtagen #bakominstagram får bjuda på ärlig och oredigerad vardag.

 

Måndag morgon. Redan från klockan 7 fylls instagramflödet av peppiga bilder på snygga kaffekoppar, flygplansvingar i soluppgång och dagens supersnygga outfits för Viktiga Jobbmöten. Instagram är världens bästa pepp-plats när man måste motivera sig att orka ännu en jobbvecka eller ytterligare en dag med dålig självkänsla. Så är det för mig i alla fall. När jag instagrammar en snygg bild på mig själv på språng, känner jag mig starkare. ”Men kolla vad jag ser glad och pigg ut, då måste jag ju vara det!”. . . Men bakom bilden finns också nått annat. 10 bilder som inte blev lika bra där dubbelhakan och påsarna under ögonen berättar att jobbet tär och sömnen brister. Att ungarna trotsar och pms:en härjar. Precis utanför bild finns tvätthögar, dammråttor och en bil som fortfarande har vinterdäck. . . Jag håller som bäst på att bli frisk från utmattningssyndrom och jag funderar mycket på vad det var som till sist gjorde att jag inte orkade mer. Jag har inte alla svar än men har kommit fram till att mycket har handlat om Den Stora Otillräckligheten. Att aldrig tycka jag hinner. Att aldrig känna att jag räcker till. Att aldrig vara helt nöjd med mina prestationer. Att alltid kunna lite bättre. Och jag vågar påstå att den otillräckligheten har blivit mycket värre av att se bilder på hur andra har det. . . Instagram skulle såklart inte vara lika roligt om vi inte fick se alla vackra bilder men är det inte dags att få se lite mer av det andra också? Många är duktiga på att bjuda på en oredigerad verklighet men jag önskar att fler ville lägga ut lite ärliga bilder då och då. (Eller så är det jag som inte hittar de bilderna?) För peppen i det operfekta, ärliga, nakna, smutsiga och icke tillrättalagda är nämligen enorm. Inte bara för andra utan även för en själv. . . Vågar ni? Ska vi starta en trend? Ta en ”bakom-kulisserna-bild” och tagga #bakominstagram får vi se vad som händer. Eller gå in och tagga de bilder ni redan lagt upp. Biffen som blev bränd på grillen. Filmjölken som spilldes ut. Morgonrufs i soluppgång. Jag tror det kan göra underverk. Tillsammans är vi nämligen aldrig otillräckliga ❤ . . (På bilden: jag och min bettskena säger godmorgon).

Ett inlägg delat av Karin Adelsköld (@karinadelskold)

 

Nu hakar allt fler på trenden och bjuder på ett oregisserat nedslag i sin vardag:

 

 

 

Läs också:

Karin Adelsköld gjorde revolt


Läs mer om:

Dela
(46)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…