Annons

Annons

Kantarellfylld lövbiff

Dela
(1)

Fyll lövbiffen med en läcker kantarellröra. Vinbärsgelé och svamp i en gräddig sås – visst är det ljuvliga smaker när hösten mörknar alltmer runtom oss!

Annons

4 port

4 stora lövbiffar
200 g kantareller el annan svamp
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl hackad basilika

Sås
2 dl köttbuljong av ½ tärning
1 msk svartvinbärsgelé
såsredning
salt, peppar

Servering
skivad, råstekt potatis
grönsaker

Gör så här

1. Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite av smöret, tillsätt lite grädde och basilika.

2. Lägg ut lövbiffarna på skärbräda, Fördela hälften av svampröran och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Stek rulladerna i resten av smöret tills de har fått fin färg och är genomstekta. Ta bort tandpetarna.

3. Sås: Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enl anv på förp. Smaka av med salt och peppar.



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…