Annons

Annons

Kanderade festnötter

Dela
(0)

Kanderade festnötter

Helgens snabbaste godis – fint knapriga och juligt kryddiga nötter.

Kanderade festnötter
8 port
400 g blandade nötter, t ex sötmandel, cashewnötter
2 msk flytande honung
1 tsk kardemummafrön
1 stjärnanis
1 tsk malen kanel
½ dl vatten
1 dl florsocker
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Bred ut nötterna på en plåt med bakpapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
2. Krossa kardemumma och stjärnanis riktigt fint i en mortel. Blanda med kanel, vatten och socker och låt smälta ihop i en stekpanna. Lägg i nötterna, rör om med träslev så att blandningen kommer åt nötterna på alla sidor. Sprid ut nötterna på bakpapper och låt stelna.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…