Annons

Annons

Kan vårt förhållande funka trots att vi är olika?

Dela
(0)

RELATIONER. Hur ska man göra när man är väldigt olika? Kan man ändå få ett fungerande förhållande? Jag har nyligen träffat en man som levt ett väldigt annorlunda liv mot mitt. Jag är en ganska tuff och framåt storstadstjej som levt som singel med en massa resor, uteliv, många vänner etc. Han är mer tillbakadragen, kommer från ett litet ställe och har ett flerårigt förhållande bakom sig.
Jag blev väldigt attraherad av denne man och det har bara blivit mer och mer när tiden gått. Nu känner jag mig väldigt kär och har tröttnat på mitt tidigare liv. Det känns som om jag är färdig med det och att jag är beredd att satsa på ett stillsammare liv med en man. Men den här mannen verkar lite rädd för mitt tidigare liv och påpekar ofta att vi verkar vara från olika planeter. Jag känner dock att han är intresserad av mig fast han inte gett några inviter eller gjort några närmanden. Tror du att det skulle fungera mellan oss?
Nykär

Annons

Det är förstås helt omöjligt för mig att säga om det kommer att fungera mellan dig och den här mannen. Det kan bara tiden utvisa. Det är ingenting som säger att det inte skulle kunna fungera, för man måste inte vara lika. Ibland kan man vara varandras motsatser och ändå ha ett fungerande och bra förhållande. Det handlar mycket om att respektera varandras olikheter, acceptera dem och att se på dem som ett bra komplement till en själv. Men jag tror också att man måste ha saker som förenar och som gör att man kan ha gemensamma intressen eller aktiviteter. Om det inte finns någonting som binder ihop är risken stor att man lever parallella liv och glider ifrån varandra.
Man ska också tänka på att det som man från början såg som charmigt och annorlunda ofta brukar vara det man retar sig på när känslorna börjar svalna. Det är inte så konstigt att den här mannen är lite försiktig att ge sig in i någonting med någon som levt så annorlunda än han själv. Han kan ju inte känna eller veta att du vill förändra ditt liv. Kanske är han rädd att du ångrar dig och är rädd för att bli sårad om du lämnar honom.
Mitt råd är att ni ger det här lite tid och lär känna varandra ordentligt och pratar om era förväntningar och drömmar. Det är bara tiden som kan visa om det fungerar mellan er, tiden och att ni också har gemensamma beröringspunkter. Om du känner hans intresse fast han inte tar några initiativ, så får du själv vara den som närmar dig och föreslår att ni träffas. Det är dumt att bara gå och vänta på honom.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…