Annons

Annons

Kan värken vara livmodercancer?

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Har jag anledning att vara orolig? Den senaste månaden har jag haft en molande värk, som påminner om mensvärk (fast det är det inte). Värken blir ibland mer intensiv, och lindras då bäst med värmedyna. Kan det vara något problem från livmodern? Jag tänker då såklart på om livmodercancer ger sådana symtom? Jag har samtidigt också problem med en trög mage och märker att det också kan ge sådana symtom.
Jag går regelbundet hos en gynekolog och tar de prover hon föreslår, men hittills har de inte visat något. Hoppas du kan hjälpa mig!
Orolig läsare

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Molande värk i bäckenet kan komma från livmodern eller äggstockarna, men cancer är inte det jag tänker på i första hand. Livmodercancer brukar oftast yttra sig med blödningar, och livmoderhalscancer är ytterst sällsynt hos de kvinnor som deltagit i cellprovskontroller. Vanligare är cystor på äggstockarna, varav de flesta är helt godartade. Värken kan också komma från tarmen eller urinblåsan. Du nämner tendens till förstoppning och ev behöver man titta i tarmen. Du bör nog boka tid hos din gynekolog för en undersökning och ett ultraljud till att börja med. Ta då med dig ett morgonurinprov!

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…