Annons

Annons

Kan smärtorna orsakas av tarmfickor?

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Jag är en kvinna på 43 år som har starka krämpor i nedre delen av buken. Krämporna går rakt igenom magen och in i rumpan, det känns som någon kör runt med en kniv i magen och det gör jätteont. Smärtorna är mest nattetid när man vill sova. Har haft dem i 3 år, men alltid tänkt att det inte är något speciellt. Är det något fel på mig?
När min mamma var 35 blev hon opererad i livmodern för att hon hade cancer. Kan det vara något sådant eller är det något med tarmfickor i tarmen. Måste jag söka om hjälp?
Snälla, hjälp mig med ett svar!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

En orolig kvinna

Smärtor som de du beskriver kräver definitivt en utredning. Det är inte normalt att ha så pass ont, men det är ytterst ovanligt att smärtorna skulle orsakas av cancer. Det finns många andra möjliga och mer troliga förklaringar. Tarmfickor som du nämner är en. Man kan även få ont av inflammationer i tarmen. Cystor på äggstockarna är en vanlig (och oftast ofarlig) orsak till smärtor. Dessutom kan smärtorna komma från urinblåsan, bäckenmuskulaturen eller nedre delen av ryggen.

Du bör besöka en läkare som kan förhöra sig detaljerat om dina symtom och undersöka dig. Det är svårt att avgöra sådant utan en grundlig undersökning. Det är rimligt att du startar hos en gynekolog, som då också kan göra ett ultraljud för att titta på din livmoder och dina äggstockar. Om du inte tagit cellprov nyligen kan läkaren göra detta också. Jag tycker du ska ringa och boka tid hos en gynekolog.

 

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här!  


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…