Annons

Annons

Kan min dotter ha fått anorexi?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag behöver hjälp med vad jag ska göra med vår dotter som är 13 år. Hon har förändrats mycket de sista månaderna och jag är orolig för henne. Tidigare var hon en frisk och pigg tjej som gillade livet, hade många kompisar, god aptit och bra hälsa. Men nu har hon blivit blek och trött, äter dåligt och har magrat mycket.
Hon säger att hon äter bra i skolan och hos kompisar men jag är osäker på det. Hon träffar inte gärna sina kompisar längre utan håller sig för sig själv. Dock rör hon sig mycket men det känns som om hon är manisk och inte kan vara stilla och är ute och springer flera kilometer om dagen. Hon vill inte gärna prata med mig och vi har förut haft bra kontakt. Kan hon ha fått anorexi och har du något råd om vad jag ska göra?

Annons

Rädd mamma

Jag förstår att du är orolig och det är väldigt bra att du är observant på din dotters förändring. Det är förstås omöjligt för mig att säga om hon drabbats av anorexi, men jag tycker att du ska ta denna förändring på allvar och söka läkare. Det finns vissa tecken som kan tyda på anorexi men det behöver inte vara det.
Tonåren kan vara en svår och jobbig tid och många ungdomar förändras mycket, det är en helt normal företeelse. Även om man tidigare haft en öppen och bra relation kan tonåringen sluta sig och bli mindre meddelsam. Men det du beskriver om din dotter gör ändå att jag tycker att du ska låta undersöka henne och utesluta att hon drabbats av något fysiskt. Läs gärna om tonåringar i böcker eller på nätet och hur man som förälder kan tackla den utveckling det innebär.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…