Annons

Annons

Kan ägglossningen ge ryggont?

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Jag får ont i ryggen när jag har ägglossning, precis där revbenen slutar. Men jag är inte jätteöm vid äggstockarna. För tre månader sedan tog jag ut min spiral och har nu gula flytningar men inte i trosan, bara när jag torkar mig. Vad kan det vara? Jag är 43 år och känner mig inte sjuk i övrigt.
Christina

Annons

Smärtor i ryggslutet kan komma från underlivet, precis som en del kvinnor får lite värk ut i ryggen när de har mensvärk. Smärtan du beskriver verkar ju sitta högre upp och kan bero på många olika skäl. Inte minst kan det komma från muskler, leder och ligament. Du bör besöka din allmänläkare för undersökning av ryggen. Du kan också söka en sjukgymnast först – de är duktiga på att bedöma ryggar.

Gula flytningar kan bero på infektion i slidan, vilket oftast inte är farligt och lätt att behandla. Jag tror inte det är sannolikt att de hör samman med smärtan i ryggen. Många kvinnor har lite ont i bäckenet en eller två dagar vid ägglossning, vilken brukar ske två veckor innan mensen kommer. Du bör nog också boka tid hos gynekologen för undersökning.

 

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…