Annons

Annons

Kalle Moraeus tagen av polis: ”Väldigt onödigt av mig”

Musikern och programledaren Kalle Moraeus har blivit av med körkortet. Han togs på bar gärning när han körde 36 kilometer för fort, skriver Expressen.

Dela
(80)

Den 12 april i år kom den folkkäre programledaren Kalle Moraeus, 53, körande i 126 kilometer i timmen på en 90-väg. Enligt Expressen blev han tagen på bar gärning av polisen, som genast tog ifrån honom körkortet.

Annons

Kalle Moraeus. Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Nu har Transportstyrelsen fattat sitt beslut – Kalle Moraeus får inte ansöka om nytt körkort förrän den 12 juni. I sitt beslut skriver myndigheten:

”Du har överskridit högsta tillåtna hastighet, 90 km/tim, med 36 km/tim. Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”.

”Klantigt och väldigt onödigt”

I ett sms till Expressen skriver SVT-programledaren att fortkörningen skedde i samband med en omkörning.

”Jag var koncentrerad på körningen och körde för fort. Jag erkände på plats och det är bara att acceptera”, skriver han enligt tidningen.

Han säger sig också ha förståelse för att polisen tog ifrån honom körkortet.

”Helt korrekt att kör man för fort så skall man straffas. Klantigt och väldigt onödigt av mig”.

Förbereder inspelning

Kalle Moraeus håller som bäst på att förbereda den kommande säsongen av ”Moraeus med mera”. Programmet spelas in under en intensiv period i juni på Orsa camping. Bland artisterna som gästar showen finns till exempel Lisa Ekdahl, Tommy Nilsson, Charlotte Perelli och Martin Stenmarck.

Tidigare i år blev det klart att Kalle Moraues inte får fortsätta som programledare för underhållningsprogrammet ”Så ska det låta” i SVT, utan ersätts med artisten Sarah Dawn Finer.

Läs också:

Kalle Moraeus om Så ska det låta: ”Jag kommer sakna mina vänner”


Läs mer om:

Dela
(80)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…