Annons

Annons

Kalle Moraeus om viktkampen: ”Fullt fokus”

Kalle Moraeus har tagit tag i sina viktproblem för hälsans skull. Nu är det fullt fokus som gäller för att lyckas, men han vet också att det finns många fallgropar på vägen. "Just nu känns det som att det räcker att jag läser en kokbok så går jag upp i vikt", säger han till Expressen.

Dela
(129)

Kalle Moraeus inför Julshowen "Glad jul med Loa och Kalle!" i december 2017.

Bild: IBL Bildbyrå

Kalle Moraeus går med bokstavligt lättare steg framåt i livet. Efter kickstarten med ”Biggest loser VIP” är han på allvar redo att satsa allt på sin hälsa.

– Jag är pigg och klar i huvudet, knäna mår bra och jag kan knyta skorna. Livet fungerar och jag kan gå ner i min relativt stora garderob och bara plocka ut precis vad jag vill ha. Det är underbart skönt. Jag kommer att fortsätta den här livsstilen, säger han till Expressen.

Annons

Han kör strikt LCHF-kost, även om midsommarfirandet i New York blev ett litet avsteg från planen. Nu är han tillbaka på banan och kör stenhårt. För frågan är inte om övervikten kommer att göra honom sjuk, utan när, resonerar Kalle Moraeus.

Han säger också att han största problem är att han går upp i vikt väldigt enkelt.

– Just nu känns det som att det räcker att jag läser en kokbok så går jag upp i vikt.

”Jag vet hur jag ska äta”

Kalle Moraeus är också medveten om att han har en lång resa framför sig. Han berättar att han gått ner ” väldigt, väldigt mycket” och att han ska gå ner ännu mer.

Kalle Moraeus och kronprinsessan Victoria med ryggen mot kameran i samband med Victoriadagen på Öland 2017.

Kalle Moraeus kommer att leda firandet under Victoriadagen på Öland 2018. Bild: IBL Bildbyrå

När han når sin målvikt vet han att han måste hålla den i ett drygt år. Sedan kommer det bli svårare för kroppen att lägga på sig vikt, säger han.

– Jag vet hur jag ska äta. Vad jag inte har kunnat är att långsiktigt hålla i det och det är det jag har fokus på nu: att motivera mig och inte släppa garden. Nu har jag fullt fokus på att inte komma till punkten att jag ger upp. En farlig sak som jag har att brottas med är stress. När jag är ute och turnerar och har för mycket att göra är det lätt att falla in i gamla spår och käka fel och för mycket. Nu har jag kommit på bra tricks.

Läs mer: Kalle Moraeus nya diet: “Jag kör superstrikt”

Kalle Moraeus om sin viktnedgång


Läs mer om:

Dela
(129)Annons


Annons

Laddar nästa sida…