Annons

Annons

Kalle Moraeus om skilsmässan: ”Haft en jävla tung period”

I veckans avsnitt av Renées brygga besöker Samir Badran, Gudrun Schyman och Kalle Moraeus Renée Nyberg i skärgården.

Dela
(191)

Om man endast följer Kalle Moraeus liv genom tv-rutan är det lätt att tro att hans liv är en lång fest. Men bakom ytan gömmer sig en sorg och ensamhet som han öppnar upp om i Renées brygga.

Kalle Moraeus och Gudrun Schyman i Renées brygga. Foto: TV4

– Jag har haft en jävla tung period. För tre år sedan skilde jag mig, och det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstörtande förändring i livet, berättar Kalle Moraeus i programmet.

Annons

Till Hänt har han sedan tidigare berättat att han räknade med att det skulle ta år innan han blev av med sorgen från skilsmässan, något han bekräftar i veckans avsnitt av Renées brygga.

Gilla Hemmets på Facebook

– Sorg säger de ska ta tre år, och det gör den liksom tror jag, säger han i programmet.

Tiden efter skilsmässan var svår för Moraeus, som berättar att det mest handlade om att hålla näsan ovanför vattenytan.

– Jag stod på Intiman och spelade show tre dagar i veckan och berättade roliga historier, samtidigt som man gick av och försökte få in luft i lungorna och försökte ta sig hem till hotellet.

Omställningen från att ha varit tillsammans med en person i 20 år till att sitta ensam i Orsa har inte varit lätt.

– Man skiljer sig ju inte bara ifrån en person, man skiljer sig från precis hela livet.

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla de rutiner och traditioner som man har i en familj, att man gör samma sak vid samma tidpunkt varje år. Man kan sitta på påskafton och vara själv.

Men efter tre år har han tagit sig igenom den värsta sorgen, och har till och med kunnat hjälpa andra som befinner sig i samma situation.

– Nu när det gått så många år så kommer de som skiljer sig till mig, för man har varit nere i helvetet så man kan ta guidade turer och berätta att här ligger det, och här ligger det.

Han bästa råd till folk som känner sorg är att acceptera känslan.

– Folk är jävligt rädda för att vara ledsna. Man får inte stänga in sorgen, utan man måste acceptera den och leva igenom den. Det är inget farligt att vara ledsen eller att ha ont, men det är ju jobbigt. Det tar tid, säger han i programmet.

Renées brygga sänds i TV4 den 31 januari klockan 21.00.

Läs mer:

Stina Wollters sista ord till systern Ylva: Hade inte tid att prata


Läs mer om:

Dela
(191)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…