Annons

Annons

Kalasgoda bärmuffins

Dela
(1)

Bärmuffins

Hösten är den perfekta tiden att baka med familjen! Spritsa en härlig kräm på muffinsen och låt barnen dekorera med fina bär!

Lättbakade bärmuffins
ca 15 st
75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl filmjölk eller yoghurt
ca 3 dl hallon och blåbär
Glasyr & garnering
150 g mjukt smör
200 färskost, typ philadelphia
1 tsk vaniljsocker
3½ florsocker
hallon, blåbär
Ugn 200°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och filmjölk eller yoghurt. Vänd i bären sist. Häll smeten i muffinsformar till ca ¾ fyllda.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
4. Glasyr & garnering: Mixa eller vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa glasyren slät. Spritsa glasyren på muffinsen. Garnera med bär.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs mer: Äppelmuffins med tosca – kan det bli bättre?
Läs mer: 10 saker att göra med barnbarnen på höstlovet
Läs mer: Chokladmuffins med extra allt 



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…