Annons

Annons

Kalasfin chokladpaj

Dela
(0)

Mazarinchokladpaj

Med mazarinfyllning och choklad kan det aldrig bli fel. Mums!

Mazarinchokladpaj
10–12 bitar
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1½ msk strösocker
½ krm salt
Fyllning
25 g mjukt smör
½dl strösocker
1 stort ägg
150 g mandelmassa
1 msk vetemjöl
50 g hackad mörk choklad
Glasyr
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Garnering
chokladlinser
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Tärna smöret och arbeta snabbt ihop det med mjöl, socker och salt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en smord avlång pajform, ca 10×35 cm el 22 cm i diam, med löstagbar botten. Låt stå i kylen minst 30 min.
2. Fyllning: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under omrörning. Riv mandelmassan och rör ner i smörblandningen. Blanda mjöl och choklad. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Låt svalna.
3. Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp, ta den från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Häll chokladglasyren ovanpå kakan. Låt stelna i kylen. Garnera.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…