Annons

Annons

Kakmonster – se hit!

Dela
(0)

När regnmolnen hänger tunga och höstvindarna viner runt husknuten piggar vi upp oss med en riktigt god fika. Och den här mjölkchokladkakan kan ingen motstå! Prickarna hittar du i konfektyraffärer eller bland baktillbehören i din butik. Du ser dem bredvid kakan på bilden!

Annons

ca 12 bitar

150 g smör

200 g mjölkchoklad

3 ägg

11/2 dl ljust muscovadoråsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

ca 100 g ljusa chokladknappar, t ex Odense

Garnering

myntablad

stjärnfrukt/carambola

Servering

ev glass el grädde

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält dem i smöret under omrörning.

2. Vispa försiktigt ägg och socker med en handvisp i en bunke. Blanda mjöl och vaniljsocker för sig och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör om.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam. Lägg på chokladprickar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med mynta och skivad stjärnfrukt. Servera ev med glass eller lättvispad grädde.

 

Tips!

• Använd inte elvisp när du bakar kladdkaka, då vispar du in luft i smeten. En kladdkaka ska vara platt och kompakt – och kladdig.

• Torr kladdkaka är ingen höjdare – var noga med gräddningstiden! Tänk på att kladdkakan stelnar en aning när den svalnat. När kakan är fast i kanterna och kladdig i mitten (känn efter med sticka) är den klar att tas ur ugnen.

Foto: Olof Abrahamsson 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…