Annons

Annons

Julris med knäcktopp

Dela
(0)

Julris med knäcktoppGräddigt och vaniljdoftande ris avslutar vår fina julmåltid!

Julris med knäcktopp
1 kg färdigkokt risgrynsgröt
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
4 blodapelsiner
2 msk vit sirap
1 bit kanelstång
Knäck
2 dl strösocker
1 msk glykos

Annons

Gör så här
1. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker och vänd ner gröten.
2. Skala apelsinerna. Skär rent fruktköttet från hinnor med vass kniv och tärna det fint. Blanda fruktköttet med sirap och kanelstång. Låt stå kallt och marinera, gärna över natten.
3. Blanda socker och glykos i en gjutjärnspanna och låt det smälta långsamt på medelvärme. Ringla med en sked ut sockermassan på bakpapper till ett sirligt mönster. Låt stå kallt att stelna. Bryt sönder knäcken i mindre bitar. Förvara torrt.
4. Servera gröten i portionsskålar eller i en stor skål. Toppa med apelsin och lite knäck.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Recept på fler sötsaker till julbordet:

Saffranspannacotta med hallonsorbet

Jultårta med choklad och apelsin

Kanderade festnötter

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…