Annons

Annons

Julmustkyckling – allas favorit!

Dela
(16)

Samla familj och vänner kring en ”mustig” kycklinggryta! I veckans nummer kan du även läsa den spännande historien om receptet på julmust – som är hemligt!

6 port
1 kg kycklingfiléer
2 msk smör
2 dl crème fraiche
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
3 msk vetemjöl

Annons

Gör så här
1. Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Bryn dem i smör på båda sidor i en stor stekpanna.
2. Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin, soja och mjöl i en traktörpanna. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
3. Lägg ner kycklingen och låt den sjuda ca 10 min.
4. Garnera med rosmarin och servera med kokt potatis och frästa grönsaker.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(16)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…