Annons

Annons

Julens godaste vaniljkola

Mjukseg kola med smak av vanilj – milda makter så gott! Att det enkla är det bästa bevisar dessa gräddiga favoriter.

Dela
(135)

Mjukseg vaniljkola

25–30 st

1 vaniljstång
100 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka på medelvärme till 122–123. Eller gör kulprovet (häll 1 tesked kolasmet i ett glas med kallt vatten, låt stelna någon minut. När smeten kan formas till en kula är kolan klar). Ta då upp vaniljstången.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg ett bakpapper i en brödform, ca 9×22 cm. Häll kolan i formen och låt stelna. Skär i bitar.

 

Läs mer:

Mumsig marsipanlimpa

Romrussintryffel

Polkagrisknäck

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(135)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…